Teken wiskundige grafieken met Google

Was het al een tijdje mogelijk om Google te gebruiken als rekenmachine, vanaf nu is het ook mogelijk om wiskundige grafieken te tekenen met de zoekmachine. Erg handig voor iedereen die veel met wiskunde bezig is, al dan niet vrijwillig, beroepsmatig of als student.

Google Rekenmachine

Door het ingeven van een wiskundig vraagstuk wordt de uitkomst getoond als eerste resultaat. Zo konden we al lange tijd aan Google vragen hoeveel 245 maal 482 is, en ook hoeveel de wortel van 10 tot de derde macht is. Maar vanaf nu is het dus ook mogelijk om van functies de bijbehorende grafiek te laten tekenen.

Geef hiervoor gewoon de vergelijking in in het formaat ‘y=x‘ of enkel hetgeen na het ‘is’-teken komt. Google herkent dit als een functie en tekent de bijbehorende grafiek in een interactief assenstelsel. Zo kan er worden ingezoomd, of juist uitgezoomd. Ook worden de x- en y-waarden direct weergegeven wanneer met de muis over de grafiek gegaan wordt.

Het is zelfs mogelijk om meerdere grafieken in dezelfde figuur te tekenen. Scheidt de functies daarvoor met een komma van elkaar. Een mogelijke zoekterm wordt dan ‘x/2, (x/2)^2, ln(x), sin(pi*x/5)‘. Zo zijn er mooie figuren te maken.

Eenheden omrekenen

Google heeft naast de rekenmachine nog meer speciale functies ingebouwd. Zo kan Google ook gebruikt worden voor het omrekenen van eenheden en valuta’s. Voor als je altijd al wilde weten hoeveel gallon 1 liter is, of hoeveel de Japanse yen op dit moment waard is.

iSide ook voor uw bedrijf?