Marktaandeel Yahoo blijft dalen

Het marktaandeel van zoekmachine Yahoo blijft een dalende trend vertonen. In twee jaar tijd heeft de zoekmachine ongeveer 5 procent marktaandeel moeten afstaan aan concurrenten. Niet alleen de introductie van zoekmachine Bing heeft hier mee te maken, want ook al voor die introductie in juni 2009 laat het marktaandeel van Yahoo een dalende trend zien.

De andere grote zoekmachines behouden een stabiel marktaandeel. Door de introductie van Bing is het marktaandeel van Microsoft op de zoekmachinemarkt enigszins gestegen, maar sindsdien blijft dit onveranderd rond de 10 procent.

Zoekmachine Google heeft de laatste twee jaar lichte schommelingen gezien in zijn marktaandeel, maar heeft in september 2010 nog steeds hetzelfde marktaandeel dan in november 2008, namelijk 72 procent. Het lijkt er dus op dat Google niet van zijn troon te stoten is. Alle vermelde cijfers zijn van toepassing op de Amerikaanse markt, maar worden als representatief gezien voor de onderlinge verhouding tussen de zoekmachines op wereldwijde schaal. Bron: HitWise

marktaandeel_zoekmachines_yahoo_blijft_dalen

iSide ook voor uw bedrijf?