Marktaandeel Bing stijgt ten koste van Google

In het eerste kwartaal van 2011 is het marktaandeel van zoekmachine Google fors gedaald. Het verloren marktaandeel werd voornamelijk overgenomen door zoekmachine Bing, maar ook zoekmachine Yahoo heeft enig voordeel in deze periode. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Experian Hitwise die de Amerikaanse zoekmachinemarkt in de gaten houdt.

De trend lijkt zich aarzelend in te zetten vanaf december 2010, maar zet fors door in de maanden januari, februari en maart van 2011. Google ziet in maart 2011 zijn marktaandeel dalen naar 64,42%, dat is ongeveer 6 procentlager vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Het aandeel van Bing stijgt tot 14,32%, net iets onder dat van Yahoo. Dat is een stijging van bijna 5 procent ten opzichte van maart 2010.

Uiteraard zijn deze cijfers van toepassing op de Amerikaanse markt, en in Europa ziet dit plaatje er waarschijnlijk heel anders uit. In zowel Belgie als Nederland is Google nog steeds de grote leider met een marktaandeel van minimaal 90 procent. Toch geeft dit wel aan dat de invloed van zoekmachine Bing niet onderschat mag worden en wellicht op termijn ook meer invloed zal krijgen in Europa.

marktaandeel-zoekmachines-maart-2011

iSide ook voor uw bedrijf?