Google is veel gebruikt zoekwoord in zoekmachine Bing

Onlangs presenteerde onderzoeksbureau Experian Hitwise de meest gebruikte zoekwoorden in de drie grootste zoekmachine Google, Yahoo en Bing.

Facebook

In alledrie deze zoekmachines is het meest gebruikte zoekwoord ‘facebook‘. Het meest gebruikte trefwoord op de derde positie was ‘facebook login‘, wat er voor zorgt dat Facebook ruimschoots als het meest gebruikte zoekwoord in de zoekmachines kan worden beschouwd.

Google

Maar wat interessant is om te zien is dat het tweede meest gebruikte zoekwoord in de zoekmachine Bing het trefwoord ‘google‘ is. Wel 1,12 procent van de zoekopdrachten uitgevoerd in Bing was het woord ‘google’. Dat zegt iets over de populariteit van de zoekmachine Google, maar ook die van zoekmachine Bing. Een groot percentage van de gebruikers van de zoekmachine van Microsoft gaan eerst op zoek naar de zoekmachine Google, voordat zij beginnen met hun daadwerkelijke zoekopdrachten.

Yahoo

Niet alleen Google is een veel gebruikt trefwoord in zoekmachine Bing. Ook Yahoo doet het goed. Niet alleen ‘yahoo mail‘ wordt veel gezocht via de zoekmachine, maar ook ‘yahoo‘ staat als trefwoord in de meest gebruikte 10 zoekwoorden.

Marktaandeel Bing lager

Betekent dat dat het marktaandeel van zoekmachine Bing in werkelijkheid een stuk lager ligt? De mensen die de zoekmachine gebruiken zijn immers op zoek naar een andere zoekmachine, maar deze zoekopdrachten worden wel meegeteld in de marktaandeelberekening.

iSide ook voor uw bedrijf?