De winter is begonnen, ook bij Google

Google verstopt nog wel eens ‘paasei’ (Easter Egg) en wie em vindt, krijgt iets leuks te zien. Het laatste paasei is ‘Let it snow‘. Wie ‘Let it snow’ intikt als zoekterm op Google komt direct in de winterstemming: de sneeuwvlokjes dwarrelen over het scherm en langzaam vult het scherm zich met sneeuw.

Door met de linkermuisknop indrukt over het scherm te bewegen, ‘krab’ je als het ware de sneeuw weer van je scherm. Na een tijdje verschijnt er ook een knop ‘Defrost’ waarmee het scherm weer hersteld wordt in de oude vertrouwde Google-resultaten.

Do a barrel roll en Tilt

Begin november was het paasei van Google ‘Do a barrel roll‘. Na het intikken van die zoekterm draait het hele scherm 360 graden alsof je in een rollend vat zit. Ook de zoekterm ‘Tilt‘ geeft een effect: het hele scherm kantelt iets.

Deze Easter Eggs van Google werken overigens alleen met de browsers Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer 9. Mensen met oudere versies van internet explorer zien deze effecten niet.

Andere leuke Google creaties

Misschien niet helemaal een Google Easter Egg, maar zeker het vermelden waard zijn de volgende creaties van Google:

  • Google Gravity: alsof alles op je scherm ook last heeft van de zwaartekracht.
  • Gitaar spelen, gemaakt ter ere vanLes Paul, een Amerikaanse jazz en country gitarist. Je kunt je liedje zelfs opnemen en doorsturen.
  • Pacman: het Google logo werd vervangen door het Pacman spelletje. Laat je nog eens helemaal gaan.
Weet jij nog meer leuke Google Easter Eggs, Doodle of andere creaties die hier zeker niet mogen ontbreken? Laat dan hieronder een reactie achter.

iSide ook voor uw bedrijf?