Val op in Bing met speciale tekens

Bing is de zoekmachine van Microsoft die nog weinig gebruikt wordt en daarom nog niet erg interessant is voor website optimalisatie. Toch kan een kleine inspanning voor website promotie er voor zorgen dat je beter opvalt voor de weinige mensen die Bing al wel gebruiken.

Bing toont namelijk speciale tekens in de omschrijving van de website. Door een speciaal teken als een sterretje (of bijvoorbeeld een Apple-logootje) toe te voegen, zal je website meer in het oog springen als hij getoond wordt in de zoekresultaten.

Website promotie door speciale tekens

Hoe voeg je een speciaal teken toe in de resultaten? Heel eenvoudig. De omschrijving die bij je website getoond wordt, is de meta-beschrijving van de pagina. Deze meta-description-tag wordt bovenaan elke pagina van je website geplaatst en is als het goed is aanpasbaar voor elke pagina.

Het toevoegen van een speciaal teken kan door de HTML-code van dit teken op te nemen in de meta-beschrijving. Zo is de HTML-code van bijvoorbeeld een ster (?)en van een Apple-logo (?).Hier vind je nog meer speciale tekens.

Google filtert deze speciale tekens er al lange tijd uit, maar Bing toont deze nog. Daarom kan het interessant zijn om op deze manier extra op te vallen in de zoekmachine van Microsoft.

website-promotie-in-bing

iSide ook voor uw bedrijf?