Up-to-date voor zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een voortdurend proces van verbeteren. Het is belangrijk om voortdurend aan Google te laten weten dat jouw website nog steeds relevant is voor jouw trefwoorden en dat jij dus nog steeds interessant genoeg bent voor een plaatsje in de zoekresultaten. Vooral het woord ‘voortdurend’ is erg belangrijk voor Google. Het is al langer bekend dat de zoekmachine zijn indexatie de laatste tijd heeft versneld en streeft naar het direct kunnen laten zien van real-time zoekresultaten.

Het is dan ook logisch dat Google meer waarde hecht aan websites die regelmatig worden bijgewerkt. Een website die onlangs nog is bijgewerkt toont dat hij wordt onderhouden en dat de inhoud nog relevant is voor het heden. Een nieuwe tekst, een nieuwe pagina zal interessanter zijn voor de gebruikers van Google dan een pagina die al heel lang bestaat en daarom minder actueel is. Zorg daarom dat je regelmatig je website bijwerkt door het toevoegen van een nieuwe pagina.

De regelmaat waarmee Google jouw website scant, hangt af van hoe vaak jouw website wordt bijgewerkt. Een website die slechts 1 keer per jaar wordt bijgewerkt zal niet iedere dag gescand hoeven worden. Maar een websit die niet vaak gescand wordt, is daarom ook automatisch minder relevant voor de zoekresultaten en zal daarom een lagere positie in de zoekresultaten behalen.

Maar hoe bepaalt Google hoe vaak zij jouw website scannen?

Zeer eenvoudig eigenlijk. Na de eerste keer scannen zal Google na een paar dagen nog eens terugkomen om te kijken of er wijzigingen zijn ten opzichte van zijn vorige bezoek. Wanneer er wijzigingen zijn, zal de zoekrobot de volgende keer iets sneller terugkeren. Zijn er dan weer wijzigingen ten opzichte van de vorige keer, dan komt hij nog sneller terug. Enzovoorts. In het geval er geen wijzigingen zijn, werkt het de andere kant op en zal de tijd tussen de indexaties steeds langer worden.

Zorg dus dat je website regelmatig wordt bijgewerkt en je zult al snel versteld staan van het resultaat!

iSide ook voor uw bedrijf?