Opvolging van zoekmachine optimalisatie

Wat zoekmachine optimalisatie inhoudt en dat dit nodig is om een hoge positie in de zoekresultaten van Google te behalen, daar zijn we het over eens. Maar iets wat nog vaak vergeten wordt, is dat een continue opvolging nodig is om de (moeizaam) verkregen positie in Google te behouden.

Vandaag een hoge positie in Google is geen garantie voor een hoge positie over een maand. Vooral in sectoren met veel concurrentie is zoekmachine optimalisatie een continue proces. Wanneer een concurrent ziet dat hij niet (meer) op nummer 1 staat, zal hij er alles aan doen om die positie weer te veroveren. Als meerdere concurrenten dit doen, zal uw website al snel weer uit de top 10 met zoekresultaten verdwijnen, wat betekent dat de zoekmachine optimalisatie voor niets is geweest.

Oplossing voor een blijvende positie

Om blijvend een hoge positie te hebben in de zoekmachines, kunnen diverse onderdelen van zoekmachine optimalisatie helpen. Het beste resultaat wordt verkregen door in een goede mix aan alle punten aandacht te besteden.

  • Zorg voor updates aan uw website. Een website waar nooit iets aan veranderd, is minder interessant dan een website die voortdurend in beweging is. Zorg dus regelmatig voor nieuwe berichten of pagina’s.
  • Blijf het netwerk van inkomende links uitbreiden. Ook hierbij geldt de regel dat een website met veel veranderingen interessant is voor de bezoeker en dus ook voor de zoekmachines. Wanneer het netwerk van inkomende links regelmatig wordt uitgebreid, blijkt de inhoud van de pagina’s steeds relevant te blijven. Ook in het algemeen zorgen meer links voor een stevigere positie van de waarde van de website.
  • Speel in op het gedrag van bezoekers. Tegenwoordig zijn er uitgebreide statistiekenprogramma’s aanwezig waarmee het gedrag van de bezoekers op uw website gevolgd kan worden. Hou dit regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks) in de gaten en speel in op waar uw bezoekers even de weg kwijt raken.

iSide ook voor uw bedrijf?