Kruimelpad goed voor interne linkstructuur

Een broodkruimelpad is de letterlijke vertaling van het Engelse begrip ‘breadcrumbs path’. Het doet denken aan Klein Duimpje die broodkruimels strooide om de weg terug naar huis te kunnen vinden en dat is ook precies waar het van afgeleid is.

Een kruimelpad laat zien op welk punt van de website u zich bevindt en welke weg u zou moeten afleggen om dat te bereiken vanaf de homepagina. Een voorbeeld van een kruimelpad naar dit artikel is: Home > Blog > Zoekmachine Optimalisatie. Dit is de weg die u moet afleggen om vanaf de beginpagina van de website tot aan dit artikel te geraken.

Het toevoegen van een kruimelpad komt de interne linkstructuur van de website zeer ten goede. De verschillende onderdelen en tussenpagina’s die vermeldt zijn in het kruimelpad zijn namelijk altijd aanklikbaar. De benaming van deze onderdelen heeft altijd een hoge relevantie met het onderwerp van de pagina waar deze link naar verwijst.

Het is dus niet vreemd dat het toevoegen van een kruimelpad aan een website de interne linkstructuur en navigatie niet alleen voor de bezoeker ten goede komt. Zoekmachines zien zo meerdere relevante linkverwijzingen binnen de website naar de verschillende pagina’s. Relevante linkverwijzingen van zowel intern als extern zijn van veel waarde voor de positie van de website tussen de zoekresultaten.

iSide ook voor uw bedrijf?