Is aanmelden bij zoekmachines voldoende om bovenaan te komen?

Kortgezegd, NEEN, aanmelden bij zoekmachines is niet voldoende om bovenaan te komen in de zoekresultaten. Uiteraard is het een goed begin, maar het biedt zeker geen garantie op succes. Bovenaan komen in de zoekmachines vereist wat meer inspanningen, omdat uw websitevoldoende relevant moet zijn voor de zoekterm.

Hoe aanmelden bij zoekmachines?

Wie start met een geheel nieuwe website doet er goed aan om deze aan te melden via de speciale pagina’s van onder andere Google en Bing. Zo worden de zoekmachines op de hoogte gebracht van het bestaan van de website. Echter vermelden de zoekmachines daar al bij dat dit geen garantie biedt op dat de website wordt opgenomen in de zoekresultaten. Om zeker te zijn om opgenomen te worden in de zoekresultaten, dient er een link naar uw website te staan vanaf een andere website. Zoekmachines volgen namelijk deze links om zo nieuwe pagina’s te ontdekken en op te nemen in hun index.

Bovenaan komen

Wanneer uw website is aangemeld bij de zoekmachines, is het zaak om zo relevant mogelijk te worden voor de zoektermen waarop u gevonden wilt worden. Pas dan zult u een hogere positie behalen in de zoekresultaten. Binnen uw vakgebied kunnen er immers wel honderden websites zijn aangemeld, maar er kunnen slechts een paar daarvan bovenaan staan.

Meer over bovenaan staan in de zoekmachines

iSide ook voor uw bedrijf?