Hogerop geraken in Google: niet door te klikken

Hogerop geraken in Google is iets waar steeds meer bedrijven de noodzaak van in (gaan) zien. Gelukkig. Maar hoe bereik je een hogere positie in Google? Veel mensen denken dat dat te maken heeft met het aantal klikken op je website en dat je door veel te klikken steeds hoger komt. Dit is slechts voor een klein deel waar en eigenlijk verspilde moeite.

Hoe geraak je dan wel hogerop in Google? Het belangrijkste antwoord op die vraag is relevantie. Zorg dat je website voldoende relevant is voor het trefwoord waarop je gevonden wilt worden en je zult een hoge positie behalen. Relevantie bereik je in de eerste plaats door je website te optimaliseren voor de zoektermen. Vervolgens vergroot je die relevantie door andere websites naar jou site te laten verwijzen door middel van een link.

Wanneer er meerdere websites zijn met ongeveer evenveel relevantie, zal Google ook kijken naar het gedrag van de bezoekers op jouw website om te bepalen welke website het meest interessant is om bovenaan te plaatsen. Pas dan komt het klikgedrag om de hoek kijken, maar dan nog is het nog altijd van zeer kleine invloed op de totale positie van je website.

Om hogerop te geraken in Google zal het dus niet helpen om veel te klikken op je website. Houd je liever bezig met website-optimalisatie en het verzamelen van inkomende links en je zult veel meer resultaat behalen.

Lees meer over website-optimalisatie

iSide ook voor uw bedrijf?