Google’s zoekmachinerobot begrijpt Javascript

Dat Google de laatste maanden veel heeft veranderd aan zijn zoekalgoritme, is geen geheim meer. Met het Google Caffeine project heeft Google veel verbeterd aan het algoritme en ook aan de rangschikking van de zoekresultaten. Voornamelijk de snelheid van indexeren was een verbetering. Maar of Google ook Javascript kon uitvoeren en begrijpen, was altijd maar de vraag. Tot voor kort.

Onlangs heeft een woordvoerder van Google bevestigd dat de zoekrobot ook Javascript kan uitvoeren en begrijpen. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het indexeren van webpagina’s.

Vooral websites met dynamische content gebruiken vaak Javascript om bijvoorbeeld een menu op te bouwen of bewegende en interactieve inhoud weer te geven. De Google robot kan tegenwoordig dus ook de inhoud zien die hierdoor gegenereerd wordt. Dat betekent dat wanneer een link naar een andere pagina enkel zichtbaar kon zijn na het uitvoeren van een Javascript, dat Google deze link voortaan ook ziet en de achterliggende pagina kan bezoeken.

Als de Google zoekrobot dit tegenwoordig al kan, wat zou hij nog meer kunnen waar we nog geen weet van hebben?

iSide ook voor uw bedrijf?