iSide voortaan op Google+

Eindelijk is het mogelijk om op Google+ een zakelijke pagina aan te maken. Al vanaf de lancering van Google+ wilden bedrijven aanwezig zijn op het sociale netwerk van Google, maar pas vanaf deze week is dat echt mogelijk. Ook iSide heeft een eigen pagina op Google+. Volgen dus!

Het sociale netwerk Google Plus

Google Plus is de tegenhanger van Facebook, Twitter, Hyves, etcetera en wordt langzaamaan vollediggentegreerdin alle diensten van de zoekmachine. Zo is het nu al enige tijd mogelijk om een website te ‘liken’ door op de +1 knop te klikken in de zoekresultaten. Ook Adwords advertenties kunnen een +1 gegeven worden, niet alleen in de zoekresultaten, maar binnenkort ook in het Display Netwerk (Adsense). Logischerwijs zal Google deze informatie ook gaan gebruiken in zijn zoekalgoritme om de volgorde van de zoekresultaten te bepalen. Een pagina kan namelijk aan een website gekoppeld worden. Veel volgers en veel interactie duidt op interessante inhoud en zal dus interessant zijn voor een breder publiek.

Om deze reden wilden bedrijven al vanaf het begin op Google+ aanwezig zijn. Omdat die mogelijkheid toen nog niet bestond (enkel natuurlijke personen konden een profiel aanmaken), gebruikten veel bedrijven een persoonlijke account. Echter schrapte Google deze accounts zoveel mogelijk met de mededeling dat bedrijven even geduld moesten hebben. Dat geduld is nu dus beloond.

Meer informatie opĀ Search Engine Land (Engels)

Volg ons op Google+

iSide ook voor uw bedrijf?