Vereist zoekmachinemarketing verandering van uw website-ontwerp?

Online marketing staat of valt met een goede website. Op de website moet de klant precies vinden wat hij zoekt en kunnen doen wat u van hem verwacht. Wanneer u aan zoekmachinemarketing wilt doen, zullen er hoogstwaarschijnlijk bepaalde zaken veranderd moeten worden aan uw website, maar meestal heeft dit geen invloed op het ontwerp van uw website.

Elke website is anders, dus of het website ontwerp al dan niet veranderd moet worden, verschilt per website. Wanneer u gebruik maakt van technieken die de optimalisatie van uw website bemoeilijken, zal iSide u adviseren de techniek achter uw website aan te passen, zodat zoekmachines uw website snel en correct kunnen indexeren. Dit hoeft echter geen invloed te hebben op hoe de website er uit ziet.

Conversie optimalisatie

Een onderdeel van goede online marketing is conversie verbetering. Een conversie is het uitvoeren van een gewenste actie door de bezoeker van uw website. Denk bijvoorbeeld aan het voltooien van een aankoop of het invullen van een contactformulier voor het aanvragen van een offerte. Uiteraard wilt u dat zoveel mogelijk bezoekers de gewenste actie uitvoeren, oftewel u wilt zoveel mogelijk conversies behalen.

Wanneer u uw website gaat optimaliseren om meer conversies te behalen, zullen er wellicht wel aanpassingen aan het ontwerp nodig zijn. Een conversie wordt namelijk gemakkelijker behaald als de bezoeker zich op zijn gemak voelt en snel de weg kan vinden op de website. Korte uitleg en duidelijke knoppen voor de volgende stap zijn dan essentieel. Het ontwerp van de website is dan heel belangrijk en zal in zo’n situatie wellicht wel aangepast moeten worden om betere resultaten te behalen.

Lees meer over zoekmachinemarketing

iSide ook voor uw bedrijf?