Een website is als een telefoonaansluiting

Misschien heeft dit artikel een vreemde titel, maar met deze vergelijking hoop ik op een begrijpelijke manier het nut uit te kunnen leggen van internetmarketing.

Iedereen kan mij volgen als ik zeg dat bij telefoon het hebben van een aansluiting met een toestel slechts het begin is. Om uw (potentiƫle) klanten te laten weten hoe ze u kunnen bereiken, zorgt u er voor dat u als bedrijf visitekaartjes en eventueel folders uitdeelt waar uw telefoonnummer op staat. Ook kan u zich laten opnemen in de telefoongids of een gouden gids onder de rubriek van uw branche. Pas als mensen u gaan bellen of u contact op neemt met klanten via de telefoon, komt de aansluiting en het toestel tot nut.

Waarom doen veel bedrijven dit echter niet voor hun website? Wellicht omdat het vaak een onbekend terrein is en vaak niet duidelijk is welke kansen een website biedt. Bij een website geldt namelijk precies hetzelfde: het hebben van een website is slechts het begin!

Ook voor uw website geldt dat potentile klanten moeten weten hoe zij uw website kunnen vinden (het adres). Uiteraard werkt het systeem van de visitekaartjes en folders hier ook, maar het mooie aan het internet is dat de bijbehorende ’telefoongids’ wereldwijd toegankelijk is en wel heel erg vaak geraadpleegd wordt. De ’telefoongidsen’ van websites zijn namelijk de zoekmachines als Google, Yahoo en Bing.

Het voordeel van zoekmachines ten opzichte van de traditionele telefoongids is dat u opgenomen kunt worden onder de vele rubrieken, welke u zelf vrij kunt kiezen. Deze rubrieken zijn meer bekend als de zoekwoorden die uw potentile klanten intypen als ze op zoek zijn naar een bedrijf als het uwe.

Internetmarketing is het kiezen van de juiste zoekwoorden en de optimalisatie van uw website zodat u ook gevonden wordt op deze zoekwoorden. Voor u het weet, staat u bovenaan in Google!

iSide ook voor uw bedrijf?