Belgische internetpopulatie voornamelijk hoger opgeleide mannen

Dat het internet een veel gebruikt medium is, is geen geheim meer. Dit komt ook tot uiting in de marketingactiviteiten van bedrijven op het internet. Maar om marketing op de juiste doelgroep af te stemmen, is het belangrijk dat we inzicht hebben in wie het internet gebruikt.

De meeste bezochte website van Belgi is www.google.be. Informatie over welke mensen deze website bezoeken, kunnen we dus gebruiken als een richtlijn voor de Belgische internetpopulatie, vooral als we ook weten dat 99 procent van de internetgebruikers een zoekmachine gebruiken en dat Google in die markt een aandeel heeft van meer dan 95 procent.

Uit onderzoek is gebleken dat relatief veel mannen de website google.be bezoeken. In vergelijking met de wereldwijde internetpopulatie wordt Google.be door ruim 60 procent meer mannen bezocht. Het aantal vrouwen dat de website bezoekt is ook beduidend lager ten opzichte van de wereldwijde internetpopulatie, ongeveer 40 procent.

Als we kijken naar het opleidingsniveau zien we dat relatief zeer veel mensen als hoogst genoten opleiding hogeronderwijs hebben gevolgd. Bijna 100 procent meer dan het wereldwijde gemiddelde. Daarbij komt dat andere opleidingsniveaus onder het wereldwijd gemiddelde scoren.

Als conclusie kunnen we hieruit trekken dat de Belgische internetgebruiker voornamelijk bestaat uit mannen die hoger opgeleid zijn. Dit vertaalt zich ook enigszins in de leeftijd en de locatie waar het internet gebruikt wordt in Belgiƫ. Relatief veel Belgische internetgebruikers zijn tussen de 25 en 54 jaar oud en zij gebruiken het internet voornamelijk thuis of op het werk. Deze groep mensen is dus de beroepsbevolking met een baan.

internetpopulatie-voor-google-be

Bron: Alexa Site Informatie

iSide ook voor uw bedrijf?