Bevestiging: toppositie in zoekmachines belangrijk

Uit een recent onderzoek is gebleken dat de bovenste zoekresultaten van zoekmachines als waarheidsgetrouw worden gezien. Dit onderzoek is gehouden onder Britse kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar en was gericht op het gebruik van de media.

Tijdens het onderzoek werd gevraagd of de kinderen wisten hoe een zoekmachine werkt. Ruim tachtig procent heeft dit bevestigend geantwoord. Toch had niet iedereen het bij het juiste eind.

Ruim eenderde van de ondervraagde kinderen denkt dat de meest waarheidsgetrouwe zoekresultaten bovenaan worden weergegeven. Dit bevestigt weer eens het belang van een hoge positie in de zoekmachines. Bovenaan staan in Google hangt namelijk niet af van de waarheidsgetrouwheid, maar van de bruikbaarheid van de website en zijn relevantie met de zoekopdracht.

Uit eerdere onderzoeken was reeds gebleken dat bedrijven die hoog scoren in Google gezien worden als A-merk in de branche. De uitkomst van dit onderzoek ondersteunt deze bevinding. Een toppositie in zoekmachines draagt bij een goed imago voor het bedrijf.

zoekmachines-begrijpen

Via: SearchCowboys

iSide ook voor uw bedrijf?