Open-source: wat is dat eigenlijk?

Open-source is een term die steeds vaker gebruikt wordt tegenwoordig. Meer en meer bedrijven kiezen voor bijvoorbeeld een open-source website. Maar wat is open-source eigenlijk? Is open-source wel veilig? En heb je nog wel controle over je eigen website? Waarom kost de ontwikkeling van een open-source website nog altijd geld?

Lees verder

Laat SEO en SEA elkaar versterken

Het grootste misverstand in zoekmachinemarketing is dat organische zoekresultaten (SEO) en gesponsorde zoekresultaten (SEA) volledig gescheiden kanalen zijn. Vanuit het perspectief van de bezoeker is dit namelijk dezelfde: alle zoekresultaten worden immers op dezelfde pagina weergegeven. De strategie van SEO en SEA moet dus op elkaar afgestemd zijn, net als de doelen die worden nagestreefd.

Lees verder

SEO en niet (meer) bestaande pagina’s

Wanneer iemand een pagina van uw website opvraagt die niet (meer) bestaat, zal de server waar uw website op staat, een zogenaamde 404-foutmelding geven. De 404-foutmelding betekent dus zoveel als dat de pagina niet gevonden kon worden en resulteert meestal in de melding ‘De pagina kan niet gevonden worden’. Hoe gaat u hier het best mee om als website-eigenaar, ook …

Lees verder

iSide is verhuisd naar Vlaams-Brabant

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Daarom wensen wij iedereen een energierijk 2012! Voor iSide begon het nieuwe jaar net iets specialer. Wij zijn namelijk verhuisd van Antwerpen naar Vlaams-Brabant. Vanuit ons nieuwe kantoor blijven we uiteraard de dienstverlening bieden die u van ons gewend bent. Bovenaan in Google? Een nieuwe of verbeterde website? Wij zijn de partner waar u …

Lees verder

De winter is begonnen, ook bij Google

Google verstopt nog wel eens ‘paasei’ (Easter Egg) en wie em vindt, krijgt iets leuks te zien. Het laatste paasei is ‘Let it snow‘. Wie ‘Let it snow’ intikt als zoekterm op Google komt direct in de winterstemming: de sneeuwvlokjes dwarrelen over het scherm en langzaam vult het scherm zich met sneeuw.

Lees verder

Teken wiskundige grafieken met Google

Was het al een tijdje mogelijk om Google te gebruiken als rekenmachine, vanaf nu is het ook mogelijk om wiskundige grafieken te tekenen met de zoekmachine. Erg handig voor iedereen die veel met wiskunde bezig is, al dan niet vrijwillig, beroepsmatig of als student.

Lees verder